OnlyFans is hot & happening! In december 2020 had het nieuwe social media platform maar liefst 90 miljoen gebruikers, waarvan 1 miljoen modellen met een profiel. Succesvolle content creators kunnen duizenden tot tienduizenden euro’s per maand verdienen met hun profiel. Maar wat is OnlyFans precies? Hoe werkt het? En hoe kun je groeien op op het sexy platform? We hebben alles wat je moet weten voor je op een rij gezet.

Wat is OnlyFans?

OnlyFans is een platform waarop leden exclusief beeldmateriaal delen. Je kunt als maker een free account en een VIP account hebben. Op een free account – de naam zegt het al – is jouw content gratis te bekijken. Veel modellen gebruiken dit profiel om teasend beeld te delen en mensen naar hun VIP profiel te lokken. Op het VIP (betaalde) account gaan ze een stapje verder. Op een VIP account bevinden de foto’s en video’s zich namelijk achter een betaalmuur, ze zijn alleen zichtbaar voor mensen die zich abonneren op het kanaal. Inruil voor de maandelijkse abonnementsprijs, krijgen zij toegang tot de exclusieve content. OnlyFans wordt op die manier veel gebruikt om erotisch beeldmateriaal te delen, maar dit is zeker niet de enige doelgroep. In tijden van Corona zagen we ook veel artiesten op het platform. Zij konden op die manier tegen betaling optredens geven.

Hoeveel kost een abonnement op OnlyFans?

Hoeveel een abonnement op OnlyFans kost is afhankelijk van het profiel dat je wilt volgen. Gebruikers mogen zelf bepalen wat een maandabonnement op hun kanaal kost. Gemiddeld betaal je een kleine 13 dollar per maand, dat is omgerekend €10,71. Abonnees hebben ook de mogelijkheid om privé te chatten met degene achter het profiel waarvan ze lid zijn. In een chat kan exclusief beeldmateriaal worden aangevraagd: exlusives. De content creators bepalen zelf hoe ver ze hierin gaan. Het aanbod varieert van sexy lingerie foto´s, privéshowtjes en dick rates tot complete amateur pornofilms. Veel modellen halen het meeste geld binnen met de exclusives.

Wat is OnlyFans gemiddelde abonnementsprijs

Hoeveel kun je per maand verdienen?

De gemiddelde maandinkomsten variëren van enkele honderden, tot duizenden en soms wel tienduizenden(!) euro’s per maand. Omdat het een Amerikaanse website is, worden je inkomsten in dollars weergegeven, maar uitbetalen (in euro’s) aan een Europees bankrekeningnummer is geen enkel probleem. Hoe snel de teller oploopt, is helemaal afhankelijk van je eigen creativiteit! De truc is om veel volgers te krijgen en ze vast te houden. Hoe meer abonnees je hebt, hoe meer vaste maandelijkse inkomsten. Met de exclusives kun je je bankrekening nog extra spekken! OnlyFans rekent een fee van 20 procent over jouw inkomsten. Het bedrag dat overblijft na de verrekening wordt maandelijks op de door jou gekoppelde betaalrekening overgemaakt.

Leestip: Populair worden op OnlyFans doe je zo!

Welke content scoort?

Wat is OnlyFans - goede content

OnlyFans draait dus niet alleen om seks, maar dit is wel het grootste verdienmodel op het platform. 90 procent van de content creators plaats sexy of erotisch beeldmateriaal. Wat is waardige content anno 2021? Modellen die niet te ver willen gaan scoren vooral met swimwear: in bikini of boxer. Massage is ook een ding, volgers zien graag ingeoliede lichamen en sexy collabs. Dit laatste is een samenwerking tussen twee of meer (populaire) influencers. Ze spreken af en schieten samen foto’s en video’s om elkaars netwerk te vergroten. Verder zullen volgers altijd om nudes vragen. Sommige modellen doen dit wel, anderen niet. Bepaal vooraf voor jezelf hoe ver je hierin wilt gaan!

Hoe kun je groeien op OnlyFans?

Groeien op OnlyFans is niet zo simpel als het soms klinkt. Er zijn bekende succesverhalen van influencers als Ferry Doedens, Fabiola Volkers en Niels en Rosanna uit Temptation Island maar bedenk je goed: deze mensen hadden al een fanbase toen ze een account aanmaakten. Hun bekendheid bracht ze meteen een groot netwerk en een trouwe groep volgers. Ben je nieuw (en onbekend) op OnlyFans? Dan moet je jezelf goed promoten om succesvol te worden en lekker te verdienen aan je account. Op de website zelf is alles afgeschermd, je kunt als bezoeker niet langs profielen scrollen om de modellen te bekijken. Geen uithangbord dus waarop je gezien wordt! Je moet de link naar je pagina zelf met mensen delen die je misschien willen volgen.

OnlyFans promoten op social media

OnlyFans promoten op social media is lastig. Facebook en Instagram blokkeren links naar het sexy platform en gebruikers die dit delen ook! Je kunt proberen om de link om te zetten in een verkorte url, die de term ‘onlyfans.com’ niet bevat maar ook hierbij is de pakkans groot omdat mensen misbruik kunnen melden bij Facebook en Insta. Twitter en Reddit kun je wel gebruiken, maar ook deze kanalen scherpen hun regels steeds verder aan. Veel modellen wenden zich nu tot SnapChat. Ze voegen zoveel mogelijk mensen toe en versturen sexy foto’s van zichzelf. Zodra iemand interesse toont, ontvangen ze een link naar het betaalde profiel. 

OnlyFans adverteren op Google

Social media-kanalen zijn dus vrij beperkt als het gaat om OnlyFans promoten. De foto’s en je link zijn vaak maar tijdelijk zichtbaar en veel social media-gebruikers zitten niet direct te wachten op een abonnement. Dat kan beter! Onlyfansmeisjes.nl biedt je de mogelijkheid om blijvend te adverteren op de website. Dit kan met een bio op de homepage met foto’s en een directe link naar je page, in interviewvorm in ons blog, in de spotlight banner op de website en in onze nieuwsbrief. Met een websiteplaatsing ben je permanent zichtbaar op Google. Mensen die jouw naam googelen vinden zo direct je OnlyFans profiel in de zoekresultaten. Dan weet je meteen zeker dat het écht geïnteresseerde mensen zijn, die op zoek zijn naar jou! En natuurlijk ben je op onze website ook zichtbaar voor duizenden bezoekers per maand. Ka-ching!

OnlyFans account op Google

Leestip: OnlyFans promoten
Leestip: OnlyFans advertentie

De beste foto’s voor een succesvol profiel

De beste foto’s zijn mysterieus, sexy en op het randje. Volgers binnenhalen is een kwestie van teasen. Voordat iemand een abonnement op jouw profiel afsluit, zijn alleen je profielfoto en de wallpaper zichtbaar. Hierin mag je geen naaktfoto’s plaatsen, een beetje plagen mag wel! In sexy lingerie bijvoorbeeld, met kinky accessoires of in een ondeugend standje. Probeer op de foto’s zoveel mogelijk van jouw specialiteiten te laten zien. Ben je stout? Kijk stout in de camera. Hou je van zweepjes? Show dit op je profielfoto. Zo weten volgers wat ze kunnen verwachten als ze lid worden van je pagina. Dit teasen kun je natuurlijk ook op de externe kanalen doen waarop je promoot: op social media en via Onlyfansmeisjes.nl!

Wat zijn de betaalmogelijkheden op OnlyFans?

Bezoekers die zich willen abonneren op een kanaal kunnen betalen met een bankpas en met een creditcard. De website accepteert op dit moment geen PayPal. Ze vermelden wel dat dit ‘momenteel’ is. Er zou ik de toekomst dus wellicht nog een koppeling kunnen komen. Als content creator kun je een bankrekening koppelen aan je account. De standaard betaalmethode is een directe overschrijving op je creditcard. Heb je die niet? Dan kun je voor ‘Andere uitbetalingsopties’ kiezen. Als je hierop klikt krijg je meer mogelijkheden te zien: directe overboeking (OCT), een internationale bankoverboeking (SWIFT) en een bankoverschrijving.

Hoe zit het met de betrouwbaarheid?

Over de online beveiliging van OnlyFans is weinig bekend. Het bedrijf maakt niet bekend welke online beveiligingsmethoden zijn geimplementeerd. In de opstartfase haalden ze wel een keer de headlines door een lek, waarbij miljoenen foto’s en video’s werden gestolen door hackers. Wat betreft het betalen is het sexy platform steady. Abonnees die niet tevreden zijn kunnen hun lidmaatschap voor het einde van de maand opzeggen. Ze krijgen hun geld niet terug, gezien is gezien!, maar zitten ook niet vast aan hun abonnement.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Spread the word :)